Asayiş »

New York'ta ICE'a Tepki Gösteren Binlerce Kişi Sokaklara Döküldü

New York'ta, Minneapolis'te bir kadının öldürülmesine tepki olarak binlerce kişi sokaklara çıkarak protesto gösterisi düzenledi. Kalabalık, federal göçmenlik politikalarına karşı sloganlar attı.

ABD'nin New York şehrinde, Minneapolis kentinde Renee Nicole Good adlı kadının bir ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) ajanı tarafından öldürülmesi sonrası tepkiler hızla büyüyor. Binlerce kişi, federal göçmenlik yasalarına karşı seslerini yükseltmek amacıyla sokaklara dökülerek gösteri düzenledi. Manhattan’ın beşinci caddesinde bir araya gelen kalabalık, ICE karşıtı pankartlar taşıyarak federal yetkililere ve ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik eleştirilerde bulundu.

Göstericilerin "Savaş Yok, Krallara Hayır, ICE Yok" sloganıyla bir araya geldiği mitingde, "ICE Dışarı", "ICE = Cinayet" ve "Savaş istemiyoruz, Krallara hayır" yazılı dövizler dikkat çekti. Öfkeli grup, yürüyüş boyunca "Krallara hayır, ICE burada istenmiyor, savaş yok" gibi sloganlarla tepkilerini ifade etti. New York Polis Departmanı’nın (NYPD) sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirilen bu yürüyüş, kalabalığın kontrol altında tutulmasıyla olaysız bir şekilde sona erdi.

Ülke genelinde birçok eyalette düzenlenen protestoların New York ayağı, barışçıl bir atmosferde gerçekleştirildi. Bu tür eylemler, federal göçmenlik politikalarına karşı kamuoyunda artan bir duyarlılığın göstergesi olarak yorumlanıyor. Protestocular, ICE'ın uygulamalarını ve federal göçmenlik yasalarını eleştirerek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için seslerini duyurmaya çalıştılar.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.