Eskişehir'de Düzenlenen Operasyonda 7 Milyon 300 Bin Dal Makaron ve 1 Ton Tütün Ele Geçirildi
Eskişehir'de düzenlenen operasyonlarla 7 milyon 300 bin dal makaron ve 1 ton 104 kilogram kaçak tütün ele geçirildi. Operasyonlar, halk sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirildi.
Eskişehir'de, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak tütün ve tütün mamullerinin piyasaya sürülmesini engellemek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar çerçevesinde, iki ayrı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlar sonucunda 7 milyon 300 bin dal bandrolsüz boş makaron ve 1 ton 104 kilogram açık kıyılmış tütün ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemelerin, kaçak yollarla piyasaya sürülmek istendiği ve bu durumun halk sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığı belirtildi. Yetkililer, kaçak tütünle mücadele konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, halkı bu tür ürünler konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Operasyonların, ilerleyen günlerde de devam edeceği öğrenildi.