Siyaset »

İran Dışişleri Bakanlığı, Protestolara Destek Veren Avrupa Ülkeleri Büyükelçilerini Çağırdı

İran Dışişleri Bakanlığı, ülkede süregelen protestolara destek veren İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın büyükelçilerini bakanlığa davet etti. Bakanlık, büyükelçilere olayların barışçıl protestoların ötesine geçtiğine dair görüntüler gösterdi.

İran'da 28 Aralık 2025'te hayat pahalılığına karşı başlayan ve hükümet karşıtı eylemlere dönüşen protestolar devam ediyor. Bu süreçte, protestolara açıkça destek veren bazı Avrupalı ülkelerin büyükelçileri İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İran basınında yer alan bilgilere göre, Dışişleri Bakanlığı'nın davetiyle bakanlıkta yapılan toplantıda, İranlı yetkililer, büyükelçilere protestoların barışçıl sınırları aştığını gösteren görüntüler sundu.

Haberlerde, İran'ın büyükelçilerden bu görüntüleri kendi ülkelerinin dışişleri bakanlıklarına iletmelerini istediği ifade ediliyor. Ayrıca, İran yönetiminin, bu ülkelerden protestoculara destek veren resmi açıklamaların geri çekilmesini talep ettiği de bildirildi. Bu durum, İran ile Avrupa ülkeleri arasındaki diplomatik ilişkilerin gerilmesine yol açabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Protestoların başlangıcından bu yana, birçok kişi hayat pahalılığı ve hükümet politikalarına karşı sokağa döküldü. İran hükümeti, protestoları bastırmak için çeşitli önlemler alırken, uluslararası toplumun bu duruma tepkisi de dikkat çekiyor. Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı bu çağrı, İran'ın uluslararası ilişkilerdeki tutumunu ve protestolar konusundaki hassasiyetini açıkça ortaya koyuyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.