Asayiş »

Adana'da Uyuşturucu Davasında Polis ve Savcıya Hapis Cezası Verildi

Adana'da uyuşturucu taşıyanlara yönelik düzenlenen operasyonda, ödüllü polis 26 yıl, savcı ise 6 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, savcıya takdir indirimi uygulayarak cezasını 6 yıl 8 aya indirdi.

Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 21 kişi yargılandı ve sonuçlar geçtiğimiz günlerde açıklandı. Mahkeme heyeti, 31 yıl 6 ay hapis cezasıyla yargılanan savcı için takdir indirimi uygulayarak cezasını 6 yıl 8 ay olarak belirledi. Adana’da 20 Mart 2019’da gerçekleştirilen operasyon, uyuşturucu taşıyan şüphelilere yönelikti. Bu operasyonda, dönemin Adana Valisi tarafından ödüllendirilen iki polisten biri olan Cumhur A. ve eşi N.A. hakkında, 31 yıl 6’şar ay hapis cezası talep edilmişti. Ancak mahkeme, takdir indirimi uygulayarak her birine 26 yıl 3’er ay hapis cezası verdi.

Davada yargılanan diğer sanıklar için ise 12 yıl 2 ay ile 26 yıl 3 ay arasında değişen cezalar verildi. Bu dava, Adana'da uyuşturucu ile mücadele kapsamında önemli bir yer tutmakta ve sonuçları ile dikkat çekmektedir. Mahkeme, özellikle savcı ve polislerin cezasını belirlerken, olayın ciddiyetini göz önünde bulundurarak adaletin sağlanmasına yönelik kararlar almıştır. Uyuşturucu ile mücadele, toplumda önemli bir sorun olarak kalmaya devam etmekte ve bu tür davalar, bu mücadelenin ciddiyetini ortaya koymaktadır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.