Ankara'da MHP Lideri Bahçeli, TFMD Heyetiyle Görüştü ve Fotoğraflarını Çekti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) heyetini kabul etti. Görüşmede, basın fotoğrafçılarının sorunlarının TBMM gündemine taşınacağı belirtildi. Bahçeli, heyetin fotoğrafını çekerek jestte bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) heyetini kabul ederek önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Heyet, TFMD Başkanı Rıza Özel, Genel Sekreter Adem Altan, Mali Sayman Hamza Şahin ve dernek üyesi Günsu Özmen’den oluşuyordu. Görüşmede, derneğin 1984 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalar ve basın fotoğrafçılığının mesleki sorunları üzerinde duruldu. Ayrıca, Türkiye’nin görsel hafızasını oluşturan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Özellikle, 1985 yılından bu yana sürekli olarak düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması, görüşmenin ana temasını oluşturdu. Yarışma kapsamında yayımlanan prestij katalogları, Bahçeli’ye takdim edildi. Bahçeli, bu katalogları inceleyerek, fotoğrafların tarihe düşülen önemli notlar olduğunu ifade etti.
Bahçeli'nin Fotoğraf Jestleri
Görüşme sırasında, Devlet Bahçeli, objektifi eline alarak TFMD heyetinin fotoğraflarını kendisi çekti. Ziyaretin bir başka önemli anında, Türkiye Güzellikleri Fotoğraf Ödülleri çerçevesinde ödüle layık görülen foto muhabiri Mehmet Aslan’ın, Rize’nin Pokut Yaylası’nda çektiği fotoğraf Bahçeli’ye armağan edildi. Bahçeli, dernek çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, gazetecilerin ve basın fotoğrafçılarının yaşadığı sorunları TBMM kürsüsünde dile getireceğini vurguladı. Ayrıca, ‘Sizler için her türlü desteğe hazırız’ mesajını ileterek mesleki dayanışmanın önemine dikkat çekti.