Manisa Sarıgöl'de Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlkokulu'nda Yazar-Öğrenci Buluşması Gerçekleşti
Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte, yazar Volkan Kaz, minik okurlarla bir araya gelerek okuma ve yazma sevgisini aşılamaya çalıştı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yer alan Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlkokulu, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeye yönelik önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yazar Volkan Kaz, minik okuyucularıyla buluşarak, yazarlık serüvenini ve bir hikâyenin nasıl oluştuğunu anlattı.
Etkinlik, okulun 2. sınıf öğretmeni İpek Akın Dağ'ın öncülüğünde gerçekleştirildi. Yazar Kaz, hikâyelerin yazım sürecinin yanı sıra kitapların bireyler üzerindeki etkilerini öğrencilerin anlayabileceği bir dille açıkladı. Öğrenciler, kitapların yalnızca okunacak metinler olmadığını, aynı zamanda hayal gücünü geliştiren ve empati kurmayı öğreten önemli araçlar olduğunu öğrenme fırsatı buldu.
Söyleşi sırasında öğrenciler, yazara çeşitli sorular yöneltti. "Bir kitap yazmak ne kadar sürer?" ve "Hikayeler nasıl ortaya çıkar?" gibi sorularla edebiyata olan ilgilerini gösterdiler. Volkan Kaz, sorulara verdiği samimi yanıtlarla öğrencilerin okuma ve yazma motivasyonlarını artırdı.
Etkinlikle ilgili olarak 2. sınıf öğretmeni İpek Akın Dağ, bu tür buluşmaların öğrencilerin sadece akademik değil, aynı zamanda duygusal ve sosyal gelişimlerine de katkı sağladığını ifade etti. Dağ, "Çocukların yazarlarla birebir temas kurması, kitaplara bakış açılarını olumlu yönde etkiliyor. Bu buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen Okul Müdürümüz Özer Uğurlu'ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Programın sonunda öğrenciler, yazar Volkan Kaz ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdiler. Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlkokulu'nda gerçekleşen etkinlikte, yazar Volkan Kaz'a katkılarından dolayı teşekkür edildi.