İstanbul'da Arel TTO ile Havacılık Eğitiminde Stratejik İş Birliği İmzalandı
İstanbul'da havacılık eğitimine yönelik önemli bir adım atıldı. Arel TTO koordinasyonunda gerçekleştirilen iş birliği, öğrencilerin teorik eğitimlerini pratikle pekiştirmeyi hedefliyor. Protokol kapsamında simülatör teknolojileri, uygulamalı eğitim ve TÜBİTAK projeleri gibi konular yer alıyor.
İstanbul'da, havacılık eğitimi alanında stratejik bir iş birliği imzalandı. Arel TTO'nun öncülüğünde hayata geçirilen bu anlaşma, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik deneyimle birleştirmeyi amaçlıyor. Protokol çerçevesinde simülatör teknolojileri, uygulamalı eğitim, teknik geziler ve saha gözlemi gibi önemli başlıklar yer alıyor. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ersin Göse, üniversite ve sanayi iş birliklerinin önemine dikkat çekti. Göse, TUHAG ile yapılan bu anlaşmanın öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerlerinde avantaj sağlamasına yardımcı olacağını vurguladı.
TUHAG Kurucu Ortağı Alperen Erden ise, nitelikli insan kaynağının havacılık sektörü için kritik olduğuna dikkat çekti. Erden, bu tür akademik iş birliklerinin sektöre vizyoner ve yetenekli gençlerin kazandırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Bu iş birliği, havacılık alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor. Böylece öğrenciler, teorik bilgilerini gerçek dünya uygulamalarıyla pekiştirerek, sektördeki yerlerini alabilecekler.