Eğitim »

Ankara'da Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları Başladı

Ankara'da öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri için ön başvurular 14-19 Ocak 2026 tarihleri arasında alınacak. Onaylananların tercih başvurusu ise 20-22 Ocak 2026 tarihleri arasında yapılacak. Atamalar 23 Ocak 2026'da gerçekleştirilecek. İl içi yer değiştirme başvurularında eş emekliliği kabul edilmeyecek.

Yer Değiştirme Süreci

Öğretmenler, il içi ilçe grupları arasında yer değiştirme için 14-19 Ocak 2026 tarihleri arasında ön başvurularını yapacak. Başvurusu onaylanan öğretmenler, ikinci aşamada 20-22 Ocak 2026 tarihleri arasında tercihlerini bildirecekler. Atamaların 23 Ocak 2026 tarihinde yapılacağı belirtilirken, ataması yapılan öğretmenlerin ayrılma işlemleri de aynı gün gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, il içi yer değiştirme başvurularında eş emekliliğine dayalı başvurular kabul edilmeyecek.

İller Arası Yer Değiştirme

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları da 14-19 Ocak 2026 tarihleri arasında alınacak. Onaylananların tercih başvurusu ise 27-29 Ocak 2026 tarihleri arasında yapılacak. Atamalar 30 Ocak 2026 tarihinde gerçekleşecek ve ayrılma işlemleri de aynı gün yapılabilecek. Aile birliği mazeretiyle yer değiştirmek isteyen öğretmenler için ise 360 gün sigortalılık süresi şartı arandığı ifade edildi. İkinci aşamada, norm kadro açığı bulunan eğitim kurumları ile muhtemel boşalacak kurumlar tercih edilebilecek. Öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, tercih ettikleri eğitim kurumları göz önünde bulundurularak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre elektronik ortamda yapılacak.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.