Asayiş »

Afyonkarahisar Dinar'da Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Çadır Salonu Parçalandı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yer alan Yörük Kıl Çadır Salonu, geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle parçalandı. Kaymakamlık desteğiyle Cerit Yaylası'na yapılan çadır, düğün ve diğer etkinliklerde kültürel değerleri sergilemek amacıyla kullanılıyordu.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, düğün ve çeşitli sosyal etkinlikler için inşa edilen Yörük Kıl Çadır Salonu, son günlerde etkili olan şiddetli rüzgarın etkisiyle parçalandı. Edinilen bilgilere göre, çadır salonu, kaymakamlığın desteğiyle Cerit Yaylası'nda yer alıyordu. Geçtiğimiz hafta meydana gelen fırtına, çadırın dayanıklılığını aşarak hasar görmesine sebep oldu.

Bu çadır, Yörük kültürünün önemli bir parçası olarak mevlid ve düğünlerde yemek sunumu ve diğer etkinlikler için kullanılmaktaydı. Yerel halk, bu tür etkinliklerin düzenlendiği alanların önemine vurgu yaparak, çadırın kaybının kendileri için büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. Dinar'daki bu gelişme, bölgedeki sosyal yaşamı etkileyen önemli bir olay olarak değerlendiriliyor.

Yetkililer, olayın ardından çadırın yeniden inşası için çalışmalar başlatmayı planladıklarını, bu tür alanların toplumsal kültür ve birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti. Çadır salonunun, yerel etkinliklerin yanı sıra Yörüklerin kültürel değerlerini de yaşatmada önemli bir işlevi olduğu belirtiliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.