Siyaset »

Azerbaycan, Erivan'a Dört Ermeni Vatandaşını Serbest Bıraktı

Azerbaycan'da tutuklu bulunan dört Ermenistan vatandaşı serbest bırakıldı ve Erivan'a teslim edildi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, serbest bırakılan kişilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Azerbaycan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş olan Gevorg Sucyan, Davit Davtyan, Vigen Eulcekciyan ve Vagif Haçatryan isimli dört Ermenistan vatandaşını serbest bırakmış ve bu kişilerin Ermenistan makamlarına teslim edildiğini bildirmiştir. Başbakan Nikol Paşinyan, serbest bırakılan mahkumların Erivan'a getirildiğini duyurdu. Ayrıca, yaptığı açıklamada, Vagif Haçatryan’ın sağlık durumunun hafif sorunlar içerdiğini, diğer üç vatandaşın durumunun ise iyi olduğunu belirtti. Bu gelişme, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki mahkum hareketliliğinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. İki ülke arasında devam eden gerilimler ve diplomatik ilişkiler çerçevesinde, bu tür iade işlemleri önem arz etmektedir. Olayların gelişimi, iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrini etkileyebilir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.