İstanbul'dan Etiyopya'ya giden iş adamı, saldırı sonrası yaşadıklarını anlattı.
İstanbul'dan Etiyopya'ya giden iş adamı Tarık Hotamışlıgil, saldırı sonrası yaşadığı korku dolu anları paylaştı. Hotamışlıgil, "Bütün eşyaları almışlar, tam bir hırsızlık, soygun" dedi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Etiyopya'da meydana gelen saldırıda sağ kurtulan iş adamı Tarık Hotamışlıgil, yaşanan olayları detaylarıyla anlattı. Saldırının gerçekleştiği bölgenin daha önce güvenli olduğunu vurgulayan Hotamışlıgil, "Defalarca gittiğim bir yerdi, böyle bir şey beklemiyorduk" diye belirtti. Saldırı anında kendisinin ve diğer arkadaşlarının bulunduğu araca yoğun ateş açıldığını ifade eden Hotamışlıgil, "Öndeki araçta ben vardım. Birden ateş açıldı, gaz pedalına bastım ve bir viraj sayesinde kurtulduk" şeklinde konuştu.
Ayrıca, Hotamışlıgil olayda şoförün kafasından vurulduğunu ve diğer arkadaşlarının da hemen oturdukları yerden vurulduğunu belirtti. Eşya hırsızlığına da dikkat çeken Hotamışlıgil, "Bütün eşyaları almışlar, orada başka bir yerleşim yeri yoktu, hırsızlık dışında başka bir ihtimal yok" dedi. Saldırı sonrası Türk Büyükelçiliği'ni arayarak yardım talep ettiğini ifade eden Hotamışlıgil, "Berk Bey, konsolosumuz bize olağanüstü yardım etti. Bizi hızla çıkardılar ama iki arkadaşımızı ve bir şoförümüzü kaybettik" dedi.
Olayın ardından, Türk devletinin tüm gücünü kendilerine gönderdiklerini belirten Hotamışlıgil, yaşananların şok edici olduğunu dile getirdi. Saldırının ardından bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini ifade eden iş adamı, seyahat edecek olanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.