Eğitim »

Bayburt Merkez'de 14 Bin 319 Öğrenci Yarıyıl Karnesi Aldı

2025-2026 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesiyle birlikte Bayburt'ta 14 bin 319 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Bayburt Merkez'de, Mahmut Kemal Yanbeğ İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, protokol üyeleri ve öğrenci velileri katıldı. Öğrencilerin karne mutluluğuna ortak olan Vali Eldivan, sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir araya geldi. Yarıyıl tatiline giren öğrencilere tavsiyelerde bulunan Eldivan, tatil sürecinin sadece dinlenme değil, aynı zamanda kitap okuma alışkanlığı kazanmak ve sosyal-kültürel faaliyetlerle kendini geliştirmek adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Vali Eldivan, 2025-2026 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamlayan tüm öğrencilere başarılar dileyerek, öğretmen ve velilere de emeklerinden dolayı teşekkür etti. Ardından, karne dağıtım törenine geçildi. Öğrencilere, karneleri protokol üyeleri tarafından verildi. Bayburt'taki bu etkinlik, öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte onların eğitim hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. Eğitimin önemine vurgu yapan Vali Eldivan, bu dönemde öğrencilerin sadece akademik başarılarına odaklanmamaları gerektiğini, aynı zamanda sosyal etkinliklere de katılmaları gerektiğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.