Asayiş »

Bozcaada Çanakkale'de Karaya Oturan Boş Petrol Tankeri 12 Gün Sonra Kurtarıldı

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında karaya oturan boş ham petrol tankerinin kurtarılması 12 gün sürdü. 4 Ocak'ta lodos fırtınası nedeniyle karaya oturan tanker, ekiplerin uzun uğraşları sonucunda kurtarıldı.

Bozcaada açıklarında meydana gelen olay, 4 Ocak'ta başladı. Aliağa'dan Yalova'ya gitmekte olan Umman bayraklı 'QENDIL' isimli 249 metre uzunluğundaki boş ham petrol tankeri, olumsuz hava koşulları nedeniyle karaya oturdu. Gemi kaptanı, durumu derhal Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne telsizle bildirdi. Bunun üzerine bölgede kurtarma çalışmalarını yürütecek olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne (KEGM) bağlı 'KURTARMA-10' ve 'KURTARMA-16' römorkörleri hızlı bir şekilde sevk edildi.

Tankerde toplam 26 kişilik bir mürettebat bulunuyordu. Bu mürettebat arasında 6 Çinli, 2 Rus, 3 Filipinli, 5 Bangladeşli ve 10 Miyanmarlı yer alıyordu. Alınan bilgilere göre, mürettebatın sağlık durumları iyi olduğu belirtildi.

'QENDIL' isimli tanker, 12 gün boyunca karaya oturmuş bir şekilde beklemek zorunda kaldı. Kıyı Emniyeti ekipleri, hava koşullarının elverişli olduğu günlerde kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Uzun bir çabanın ardından tanker, KEGM’ye bağlı Türkiye’nin en özel acil müdahale gemileri olan 'NENE HATUN', 'GEMİ KURTARAN', 'KURTARMA-16', 'KURTARMA-17' ve 'KIYI EMNİYETİ-6' römorkörleri ile kurtarıldı. Tanker, karaya oturduğu yerden kurtarılarak yüzdürülmeye başlandı. Kurtarma işleminin ardından sörvey çalışmaları yapılacak ve geminin sefere uygun olup olmadığı incelenecektir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.