Asayiş »

Ankara'da 20 Milyon Lira Dolandırıcılığına Karışan 12 Şüpheli Tutuklandı

Ankara'da dolandırıcılar, 9 vatandaştan 20 milyon lira alarak dolandırıcılık yaptı. 12 kişi tutuklandı. Olay, dolandırıcıların üçüncü şahıslar üzerinden kurdukları şirketlerde gerçekleşti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği operasyonda, dolandırıcılık suçlamasıyla 12 kişi tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, bu şahıslar üçüncü şahısların isimleriyle sahte şirketler kurarak, piyasada karşılıksız çekler ile dolandırıcılık yaptılar. Dolandırıcıların kurdukları şirketlerin Findex ve kredi puanlarını artırarak, yüksek gelir gösterdikleri öğrenildi.

Bu yöntemle dolandırıcılar, 9 vatandaşı toplamda 20 milyon lira dolandırdı. İlk önce, dolandırıcılar, mağdurların üzerine kurdukları şirketlerle alışveriş yaparak piyasadan ürünler aldılar. Mağdurlar ise bu şirketlerin yüksek kredi puanlarına güvenerek alışveriş yaptılar. Ancak alışveriş sonrasında aldıkları çeklerin vadesi geldiğinde, bankaya gittiklerinde çeklerin karşılıksız çıktığını öğrendiler. Bu durumu fark eden mağdurlar, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, gelen şikayetler üzerine geniş çaplı bir çalışma başlattı. Bu süreçte, dolandırıcıların sahte çeklerle piyasaya sürdüğü toplam 12 şirket tespit edildi. Operasyon sonucunda 14 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.