Sağlık »

Adıyaman Kahta'da Ameliyat Olacak Çocuklar Akülü Arabalarla Gidiyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki hastanede uygulanan yeni yöntemle çocuklar, ameliyathaneye akülü oyuncak arabalarla giderek korkularını geride bırakıyor.

Kahta Devlet Hastanesi’nde hayata geçirilen bu uygulama, özellikle sünnet için gelen çocukların daha rahat ve mutlu bir süreç geçirmelerini sağlamak amacıyla tasarlandı. Ameliyat öncesi kaygı ve stresi azaltmayı hedefleyen bu uygulama, hem aileler hem de sağlık çalışanları tarafından olumlu karşılandı. Hastane yönetimi, çocukların ameliyathaneye gitmelerini eğlenceli hale getiren akülü oyuncak araçlar temin etti. Böylece çocuklar, daha önce sedye veya tekerlekli sandalye ile taşındıkları ameliyathaneye, artık eğlenerek ulaşabiliyorlar.

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Akel, bu uygulamanın çocukların psikolojisini önemli ölçüde olumlu etkilediğini belirtti. Ameliyat sürecinde yaşanan korku ve endişeyi azaltmayı amaçladıklarını vurgulayan Uzm. Dr. Akel, “Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm, uygulamanın ne kadar doğru bir adım olduğunu gösteriyor” dedi. Uygulamanın aileler tarafından memnuniyetle karşılandığı ifade edilirken, önümüzdeki süreçte bu sistemin daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Kahta Devlet Hastanesi, çocuk dostu sağlık hizmetleriyle örnek olmaya devam ediyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.