Spor »

İzmir Göztepe'de Stoilov, İki Cezalı Oyuncu Üzerine Açıklamalarda Bulundu

İzmir Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Çaykur Rizespor maçının ardından iki oyuncunun cezalı duruma düşmesinin üzücü olduğunu belirtti. Stoilov, kadroda alternatif stoperlerin bulunduğunu ve bu durumun diğer oyuncular için fırsat olacağını ifade etti.

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe, sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaştı ve maçı 3-1'lik skorla kazandı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Stanimir Stoilov, takımının gösterdiği performansa dair değerlendirmelerde bulundu. Stoilov, galibiyetin değerli olduğunu vurgularken, "Güçlü bir rakibe karşı hak ettiğimiz bir galibiyet aldık," dedi. Ancak bazı oyuncuların beklenen performansı sergileyemediğini dile getirerek, "Uzun bir aradan sonra maçlara başlamak her zaman zordur. Birçok oyuncumuz gerçek potansiyellerini sahaya yansıtamadı," ifadelerini kullandı.

Savunma Düzeltilmeli

Oyun sisteminin tüm oyuncuların en üst seviyede performans göstermesini gerektirdiğine dikkat çeken Stoilov, "Öne geçtikten sonra ikinci golü bulabilirdik ancak fırsatları değerlendiremedik. Rakibin de yakaladığı pozisyonlar oldu. Savunma anlamında daha önceki performansımızı göz önünde bulundurursak, bu durum kabul edilemez ve acilen düzeltmeliyiz," şeklinde konuştu.

Taraftar desteği ve cezaların etkisine de değinen Stoilov, "Takımın sahada yüzde 80 performansla oynadığına inanıyorum. Tribünlerde de taraftarlarımız yüzde 80 doluluk oranıyla yanımızdaydı. Cezaların olumsuz etkilerini her zaman vurguluyorum; bugün yaklaşık 5 bin taraftarımız vardı, önceki maçlarda ise 18 bin taraftarımızdan yoksunduk. Bu durum sıkıntı yaratıyor, umarım tekrar yaşanmaz. Galibiyet önemliydi ancak oyuncularımızın yüksek seviyelerine geri dönmeleri gerekiyor; bunu en kısa zamanda sağlayacağız," dedi.

Hakem Konuşmaktan Kaçınıyor

Gelecek maç ve eksik oyuncular hakkında konuşan Stoilov, "Hakemler hakkında konuşmayı pek sevmiyorum. Ancak sürekli forma giyen iki oyuncumuzun cezalı duruma düşmesi üzücü. Yine de kadromuzda başka stoperlerimiz mevcut ve bu durum, onlara kendilerini gösterme fırsatı verecek. Futbolda bunlar olabiliyor. Birbirleriyle oynamaya alışkın oyuncular eksildiğinde zorunlu değişiklikler yapmak zorundayız, ancak yedek oyuncularımız da daha önce iyi performans sergiledi. Önemli bir maç öncesinde zor bir durum olsa da bunu aşacak gücümüz var. Keşke yalnızca biri cezalı olsaydı," şeklinde sözlerini tamamladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.