Ekonomi »

Erzincan'da Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yıllık Yüzde 34,24 Arttı

Erzincan'da Tarım-GFE, yıllık bazda yüzde 34,24 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Kasım 2025'te Tarım-GFE bir önceki aya göre yüzde 1,84 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Kasım ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Bu veriler doğrultusunda, Tarım-GFE'de Kasım 2025 itibarıyla bir önceki aya göre yüzde 1,84, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,43 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,24 oranında artış gerçekleşti. On iki aylık ortalamalara göre ise artış oranı yüzde 32,44 olarak belirlendi.

Ana gruplar itibarıyla değerlendirildiğinde, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,96, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,10 oranında artış gösterdi. Ayrıca, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 35,49, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise yüzde 27,01 artış gerçekleşti.

Yıllık bazda değişim gösteren alt gruplar arasında en yüksek artış, veteriner harcamalarında yüzde 65,48 ile kaydedildi. Aylık değişim açısından en yüksek artış ise enerji ve yağlayıcılarda yüzde 4,51 oranında oldu. Bu veriler, tarımsal üretim sürecinde yaşanan maliyet artışlarının sektördeki etkilerini göstermektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.