Bingöl Erzurum Yolu, Tipi Nedeniyle Ağır Tonajlı Araçlara Kapatıldı
Bingöl Erzurum kara yolu, etkili olan tipi nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı. Bu durum, yolda kilometrelerce uzunluğunda kamyon ve tır kuyruğunun oluşmasına neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, Erzurum Herdo Deresi bölgesinde etkili olan tipi, bazı tırların yolda kalmasına yol açtı. Tipinin şiddetinin artması üzerine, Karlıova ilçesi Dörtyol köyü mevkiinde jandarma ekipleri önlem almak zorunda kaldı ve yolu ağır tonajlı araçların geçişine kapattı. Bu gelişme, yolda uzun kamyon ve tır kuyruklarının oluşmasına neden oldu.
Olayın ardından, yolda kalan araçların kaldırılması işlemleri başlatıldı. Ayrıca, tipi etkisini sürdürdüğü sürece, trafiğin yeniden ağır tonajlı araçlara açılması beklenmiyor. Jandarma ekipleri, bölgedeki güvenliği sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yolda kalan sürücülerin durumu hakkında bilgi alınırken, yolun açılması için en uygun zamanın belirlenmesi bekleniyor.
Bu tür hava koşulları, özellikle kış aylarında bölgedeki ulaşımda zorluklar yaratmaktadır. Yetkililer, sürücüleri bu koşullara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Yolda kalan araçların kurtarılması ve trafiğin normale dönmesi için çalışmalar titizlikle devam ediyor.