Güncel »

İstanbul'da 6'ncı Taksi İhalesinde 156 Plaka Satışı Gerçekleştirildi

İstanbul'da gerçekleştirilen 6'ncı taksi ihalesinde 156 plaka satışa sunuldu. Uygulama Bazlı Taksi modeli kapsamında yapılan ihale, katılımcıların büyük ilgisini çekti. Toplamda 165 başvuru alındı ve 156 katılımcı şartları sağlayarak ihaleye katıldı. Plakaların kullanım hakkı ise 29 yıl ile sınırlı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Uygulama Bazlı Taksi Sistemi çerçevesinde, Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 6'ncı ihale gerçekleştirildi. İhaleye katılan 165 başvurudan 156'sı gerekli şartları sağlayarak sürece dahil oldu. İlk olarak 34 TUA 300 plakası 5 milyon 350 bin TL + KDV bedelle satıldı. İhalede plakalar, 5 milyon 120 bin TL + KDV ile 5 milyon 350 bin TL + KDV arasında farklı bedellerle sahiplerini buldu. Bugün itibarıyla toplamda 156 Uygulama Bazlı Taksi plakası satışa sunulurken, daha önceki ihalelerle birlikte toplamda 449 plaka ihale edilmiş oldu.

Öte yandan, satışı gerçekleştirilen plakaların kullanım hakkının 29 yıl ile sınırlı olduğu bilgisi edinildi. Bu durum, taksi sahipleri için uzun vadeli bir yatırım fırsatı sunarken, aynı zamanda İstanbul'un ulaşım sistemine katkı sağlamayı amaçlıyor. İhaleye katılanların büyük bir kısmının, taksi taşımacılığı sektöründe deneyimli olduğu ve bu nedenle sürece katılmak için istekli oldukları gözlemlendi.

İstanbul'da taksi ihalesinin bu kadar yoğun ilgi görmesi, şehirdeki ulaşım ihtiyacının ne denli büyük olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. İlerleyen dönemlerde, yeni taksi plakalarının hizmete girmesiyle birlikte, İstanbul'un ulaşım ağı daha da güçlenecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.