Spor »

İstanbul'da 25. Kış Olimpiyat Oyunları'na 8 Türk sporcu katılacak.

25. Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek 8 sporcu, İtalya'nın Milano-Cortina şehrinde mücadele edecek. Oyunlar, 3. kez İtalya'da düzenleniyor. 6 Şubat’ta başlayacak organizasyonda, alp disiplini, artistik buz pateni gibi toplam 16 spor dalında madalya için yarışılacak. Ayrıca, cinsiyet eşitliğine önem verilecek.

25. Kış Olimpiyat Oyunları, 1956 ve 2006 yıllarında daha önce düzenlenmiş olan Cortina d’Ampezzo ve Torino'nun ardından, Milano-Cortina 2026 ile üçüncü kez İtalya'da gerçekleştirilecek. Oyunlarda toplamda 116 madalya için mücadele edilecek. Bu olimpiyatlar, cinsiyet eşitliği açısından da önemli bir adım atacak. Katılımcıların yüzde 47’sinin kadınlardan oluşması bekleniyor. Bu kapsamda, kadınlar için 50 madalya yarışması düzenlenecek.

Açılış töreni, 6 Şubat Cuma günü TSİ 22.00’de San Siro Stadyumu, Cortina City Centre, Predazzo Ski Jumping Stadium ve Livigno Snow Park gibi 4 farklı bölgede gerçekleştirilecek. Kapanış töreni ise 22 Şubat Pazar günü TSİ 22.30’da Verona Arenası’nda yapılacak. İlk kez açılış ve kapanış törenleri farklı şehirlerde düzenlenecek olması, olimpiyat tarihindeki bir yenilik olarak öne çıkıyor.

Bu olimpiyatlarda, kayaklı koşu toplu çıkış yarışı, erkeklerle aynı mesafede, yani 50 km olarak gerçekleştirilecek. Bu uygulama, Paris 2024’teki cinsiyet eşitliğini sağlama hedefiyle benzer bir yaklaşım sergileyecek. Milano Cortina 2026, sporcuların eşit katılımını teşvik eden bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.