Asayiş »

Muğla'daki Otogarlarda Bir Yılda 2 Bin 520 Kesici Alet ve 30 Silah Ele Geçirildi

Muğla otogarlarında 2025 yılından bu yana yapılan denetimlerde 2 bin 520 kesici alet ve 30'dan fazla ateşli silah ele geçirildi. Bu silahlar ve kesici aletler, emniyet birimlerine teslim ederek imha ediliyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otogarlarda, 2025 yılından bu yana gerçekleştirilen güvenlik denetimleri sonucunda büyük miktarda kesici alet ve ateşli silah ele geçirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Ahmet Şan, otogarların güvenliğini sağlamak amacıyla özel güvenlik hizmeti verdiklerini ifade etti.

Şan, "Terminallerimizdeki X-ray cihazları üzerinden geçen yolcuların üzerlerinde ve çantalarında yaptığımız aramalar neticesinde 2 bin 520 kesici alet ve 30’un üzerinde silah tespit ettik. Tespit ettiğimiz silahları, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uygulama prosedürleri doğrultusunda emniyet birimlerine bildirip teslim ediyoruz. Diğer kesici aletleri ise, emniyet birimlerimizle birlikte imha ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, otogarların her gün binlerce vatandaş tarafından kullanıldığını ve kentin önemli kamusal alanlarından biri olduğunu vurguladı. Başkan Aras, zabıta ve özel güvenlik ekiplerinin 7 gün 24 saat görevde bulunduğunu ve denetimlerin toplumsal huzur ile can güvenliğini sağlamak adına önemli bir sorumluluk taşıdığını belirtti.

Muğla'daki otogarlar, güvenlik önlemleri sayesinde yolcuların huzur içinde seyahat etmelerini sağlarken, aynı zamanda suç unsurlarının önüne geçmek için etkili bir mekanizma oluşturuyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği bildirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.