İstanbul’da DNA Testi İçin Gelen Rus Yüzücünün Ailesi Acılı Bekleyişte
İstanbul’da bulunan cesedin Rus yüzücü Nikolay Svechnikova’ya ait olabileceği değerlendiriliyor. Annesi Galiba Svechnikov, DNA testi için İstanbul’a geldi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında İstanbul Boğazı'nda düzenlenen 37'nci Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması’na katılan 30 yaşındaki Rus yüzücü Nikolay Svechnikova, yarış sırasında kaybolmuştu. Dün Beşiktaş Kuruçeşme açıklarında bir ceset bulunmuş ve su yüzeyinde mayo ile tespit edilen cesedin Nikolay Svechnikova’ya ait olabileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı. Bulunan ceset, detaylı otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.
Olayın ardından, Rus yüzücünün annesi Galiba Svechnikov ve eşi, DNA testi için İstanbul’a geldi. İstanbul Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklama yapan Galiba Svechnikov, “Çocuğumun cesedini bulmuşlar. İlgili işlemlerden sonra cenazeyi memlekete götüreceğiz” dedi. Bu acılı süreçte, aile üyeleri İstanbul’da bekleyişlerine devam ediyor. Olayla ilgili resmi süreçlerin tamamlanmasının ardından cenaze işlemlerinin yapılacağı belirtildi.