Hatay Merkez'de Tarihi Meclis Binası 200 Fore Kazık Üzerine Yeniden Yapıldı
Hatay Merkez'de, depremlerde yıkılan tarihi meclis binası, 200 fore kazık üzerine yeniden inşa edildi. Vali Mustafa Masatlı, yeni yapının Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini belirtti.
Hatay Merkez'de, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler sonrasında yıkılan tarihi meclis binası, titiz çalışmalar sonucu yeniden inşa edilmiştir. Vali Mustafa Masatlı, bu süreçte tarihi yapının zemin ıslahıyla birlikte 200 fore kazık temele çakıldığını ve zemin güçlendirme işlemlerinin gerçekleştirildiğini vurguladı. Vali Masatlı, "Bu yapılar, Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılığının sembolüdür. Depremler, bu tarihi yapıları büyük bir yıkıma uğratmıştır," dedi.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen yeni meclis binasında, tiyatro gösterimlerinin yapılacağını belirten Masatlı, "Medeniyetler şehri Hatay’a kazandırılan bu yapılar, aslına sadık kalınarak, daha güçlü zeminlerde inşa edilmiştir," ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu süreçte, ilk taşların sökümünden orijinal taşların bulunması ve yeniden hizmete alınmasına kadar her aşamanın bizzat takip edildiğini belirtti.
Vali Masatlı, "Rekonstrüksiyon çalışmaları, valiliğimizin koordinasyonunda özel bir firma tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılar, 27 Aralık 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı'nın teşrifleriyle yeniden halkın kullanımına sunulacaktır," şeklinde konuştu. Hatay’ın kültürel mirasına katkı sunacak olan bu yapılar, gelecekte şehrin sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Tarihi Hatay Meclis Binası ve Adalı Konağı'nın, yeni Hatay’ımıza hayırlı olmasını diledi.