Bayburt'ta Yeni Başlayan Üreticilere Destekler Sürüyor, 100 Küçükbaş Hayvan Alındı
Bayburt'ta hayvancılığa adım atan üreticilere yönelik destekler devam ediyor. 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında, devlet destekli sübvansiyonlu tarımsal kredi imkanlarından yararlanan Yağmur Köseoğlu, 100 adet küçükbaş hayvan alarak işletmesini kurdu.
Bayburt'ta hayvancılıkla ilgilenen yeni üreticilere sağlanan destekler, 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi çerçevesinde sürmektedir. Bu bağlamda, Aydıntepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Köksal ve teknik personel, Yağmur Köseoğlu'na ait işletmede denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, hayvanların sağlık durumları ve işletme koşulları titizlikle incelendi.
Proje, bölgede küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması ve kırsalda sürdürülebilir üretimin teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilmektedir. Ayrıca, üreticilerin gelir düzeyinin artırılması da hedeflenmektedir. Denetim ve rehberlik faaliyetlerinin periyodik olarak devam edeceği bilgisi verildi. Bu destekler sayesinde, Bayburt'ta hayvancılığın gelişmesi ve üreticilerin daha sağlam temeller üzerine işletmelerini kurmaları amaçlanmaktadır.