Yerel »

Kars Sarıkamış'ta Yoğun Kar Yağışı Altında Kayak Keyfi Sürekli Artıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kayak ve snowboard tutkunları kar yağışına rağmen pistleri dolduruyor. Kar kalınlığı 2,5 metreyi aşarken, "kristal kar" yapısı kayakçılar için ideal bir zemin sağlıyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı, Sarıkamış Kayak Merkezi'ni beyaz örtü ile kapladı. Bu durumu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Sarıçam ormanları arasında kayak yapmanın tadını çıkarıyor. Kar kalınlığının yer yer 2,5 metreyi aştığı merkezde, sömestir yoğunluğuyla birleşen bu yağış, tam anlamıyla bir görsel şölene dönüştü. Dünyada sadece Alpler’de ve Sarıkamış’ta görülen, nem oranı düşük olan "kristal kar" yapısı, profesyonel kayakçılar ve snowboardcular için mükemmel bir zemin sunuyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yoğunluk yaşandığını dile getiren kayak tutkunu Alper Yıldırım, kar yağışı altında kayak yapmanın keyfini çıkardıklarını ifade etti. Yıldırım, "Şu anda yoğun bir kar yağışı var. Kayak severler de bu anın tadını çıkarıyor. Kar yağışında Sarıçam ormanlarında kayak yapmak daha keyifli bir hale geliyor. Bütün kayakseverleri Sarıkamış Kayak Merkezi’ne bekliyorum," şeklinde konuştu.

Sarıkamış’ta, rüzgardan korunarak güvenle kayma imkanı bulan kayakseverler, yoğun kar yağışı altında adrenalin dolu anlar yaşadı. Ayrıca, snowboard tutkunları taze karın üzerinde "bol kar" (off-piste) deneyimi yaşayarak bu anı unutulmaz kılıyor. Sömestir tatiliyle birlikte otellerin doluluk oranları da yüzde 100 seviyelerine ulaştı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.