Malatya'da Gerçekleştirilen Toplantıda Kamu Yatırımları Değerlendirildi
Malatya'da, 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı. Vali Yavuz, 2025 yılında il genelinde toplam 657 projenin yürütüldüğünü ve bunlardan 233’ünün tamamlandığını bildirdi. 2025 yılı kamu yatırımlarının toplam tutarının 103 milyar 120 milyon TL olduğunu ifade etti.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Vali Seddar Yavuz'un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, ilçe kaymakamları ve yatırımlarla ilgili kurumların yetkilileri katıldı. Toplantıda, 2025 yılı itibariyle yapılan yatırım çalışmalarına dair detaylı bilgiler paylaşıldı.
Vali Yavuz, 2025 yılında kamu kurumları ve belediyeler tarafından yürütülen 657 projeden 233'ünün tamamlandığını belirterek, "2025 yılı kamu yatırımlarının toplam proje tutarı 103 milyar 120 milyon TL'dir" dedi. Yıl sonunda bu bütçeden 26 milyar TL harcandığını ve nakdi gerçekleşme oranının yüzde 73 seviyesinde olduğunu aktardı. Ulaştırma sektörünün yatırım harcamalarından en yüksek payı aldığını, bunun yüzde 35 olduğunu vurguladı. Ayrıca diğer kamu hizmetleri sektörünün de yüzde 24 payla ikinci sırada yer aldığını ifade etti.
Diğer kamu yatırımlarının toplamda 6 milyar 273 milyon TL olduğunu belirten Vali Yavuz, eğitim sektörünün 3 milyar 37 milyon TL, tarım sektörünün ise 2 milyar 504 milyon TL harcama yaptığını kaydetti. Kültür turizm sektörünün harcaması 967 milyon TL olarak gerçekleşti. Yatırım harcamalarından yüzde 9 pay alan diğer sektörlerde toplam 2 milyar 192 milyon TL harcama yapıldığı bilgisini verdi.
2026 yılı yatırım programı hakkında da bilgi veren Vali Yavuz, Malatya'nın ulaşım, sağlık, kültür turizm ve imalat gibi alanlarda toplam 75 projeye sahip olduğunu ve bu projelerin toplam bedelinin 67 milyar 535 milyon TL olduğunu açıkladı. Yatırım programında yer alan tüm kuruluşlara ve paydaşlara teşekkür eden Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara da destekleri için teşekkür etti.