Sivas Merkez'de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle resmi ve özel eğitim kurumlarında 1 gün süreyle eğitime ara verildi. Ayrıca, bazı kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı bildirildi.
Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, gün boyunca devam etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu duruma ilişkin uyarılarda bulunmuştu. Sivas Valiliği, kar yağışı nedeniyle resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 23 Ocak 2026 Cuma günü için eğitime ara verildiğini açıkladı. Bu kapsamda, kreşler, anaokulları, mesleki eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, özel eğitim, rehberlik araştırma merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri de dahil olmak üzere tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları eğitim faaliyetlerini durduracak.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Eğitime ara verilen günde; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personelin durumu, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumuna göre ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir" denildi. Ayrıca, malûl, engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunan ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi. Kamuoyuna saygıyla duyurulduğu ifade edildi.