Yaşam »

Kocaeli'de Kimsesiz Bir Vatandaşın Cenaze Törenine Öğrenciler Katıldı

Kocaeli'de kimsesiz bir vatandaşın cenaze işlemleri, belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Defin sürecine imam hatip lisesi öğrencileri de katılarak, uygulamayı yerinde takip etme fırsatı buldu.

Kocaeli'de, kimsesiz bir vatandaşın cenazesi, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze işlemleri, dini usullere uygun olarak gerçekleştirildi. İlk olarak, vefat eden kişinin cenazesi yıkanarak kefenlendi. Ardından, defin işlemi için hazırlıklar tamamlandı.

Cenaze törenine katılan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, belediye görevlileri tarafından yapılan gassal ve defin işlemlerini yerinde izleme fırsatı buldular. Bu süreç, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, teorik bilgilerinin pratikte nasıl uygulandığını görerek, önemli bir deneyim yaşadılar.

Cenaze, kılınan namazın ardından dualarla toprağa verildi. Kimsesiz vatandaşın cenaze işlemlerinin bu şekilde gerçekleştirilmesi, toplumun dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin bu törene katılması, onları toplumsal değerlere duyarlı bireyler olarak yetiştirme hedefini destekliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.