Sağlık »

Siirt Merkez'de Karda Mahsur Kalan 85 Yaşındaki Vatandaş UMKE Tarafından Kurtarıldı

Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 85 yaşındaki diyaliz hastası, UMKE ekibinin paletli aracıyla güvenli bir şekilde kurtarıldı. Ekipler, 7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunmak için hazır bekliyor.

Siirt'te dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı. Bu durum, özellikle sağlık hizmetlerine ulaşımda zorluklar meydana getirdi. Kent merkezinde ikamet eden ve diyaliz tedavisi gerektiren 85 yaşındaki bir vatandaş, kar nedeniyle mahsur kaldı. UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri, durumu fark ederek hemen harekete geçti.

Ekibin paletli aracı ile güvenli bir şekilde ulaşım sağlanarak, vatandaş bulunduğu yerden alındı. Kurtarma işlemi, ekiplerin büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği prosedürler çerçevesinde yapıldı. Edinilen bilgilere göre, vatandaş, diyaliz merkezine ulaştırılarak sağlık hizmetine erişimi sağlandı.

UMKE ekipleri, Siirt'te yaşanan olumsuz hava koşullarında halkın sağlık hizmetlerine kesintisiz erişimini sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat görev başında. Ekiplerin bu tür acil durumlara yönelik hazırlıkları, vatandaşların güvenliğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Özellikle kış aylarında yaşanan bu tür olaylar, hızlı müdahale gerektiriyor ve UMKE'nin önemi bir kez daha gözler önüne seriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.