Ekonomi »

Ankara'da İşçi ve Memur Konfederasyonlarından Dijital Dönüşüm Uyarısı

Ankara'da işçi ve memur konfederasyonları, dijital dönüşümün doğru yönetilmemesi halinde sosyal adaletsizlikleri artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İşçi ve memur konfederasyonları, dijital dönüşümün hem özel sektörde hem de kamu hizmetlerinde önemli etkileri olduğunu belirtti. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, bilişim sistemleri ve e-uygulamaların kamu hizmetlerini hızlandırdığını ve çeşitliliğini artırdığını ifade etti. Yalçın, bu dönüşümün olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla uluslararası düzeyde işbirlikleri yürütüldüğünü vurguladı.

Dijital Dönüşümün Etkileri

Yalçın, dijital dönüşümün yeni meslekler yaratırken bazı meslekleri de ortadan kaldırabileceğini belirtti. Uzaktan ve esnek çalışma modellerinin iş ortamını değiştirdiğini, bu durumun hukuki niteliklerini etkilediğini ifade etti. Dijitalleşme ile çalışan haklarının yeniden şekillendiğini ve sendikal yapıların öneminin arttığını kaydetti.

Sosyal Adalet ve Dijitalleşme

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, dijital dönüşüm sürecinin doğru yönetilmediği takdirde sosyal adaletsizliklere yol açabileceğini söyledi. Kahveci, bu sürecin istihdamı daraltabileceği ve toplumsal kırılganlıkları artırabileceği konusunda uyarıda bulundu. Dönüşümün teknolojik ve sosyoekonomik adalet sağlanmadan ilerlememesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal Devlet İlkeleri

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'nin endüstri ilişkilerinde sosyal diyalog mekanizmalarının yeterince kullanılamadığını eleştirdi. Arslan, yeni çalışma biçimlerinin sosyal devlet sorumluluklarını gözeterek değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Dijital dönüşüm sürecinde sosyal boyutun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Dijitalleşme ve Çalışan Hakları

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, dijitalleşmenin doğru yönetilmediğinde yeni eşitsizlikler yaratabileceğini savundu. Ağar, dijital gelişmelerin toplumsal refahı artıracak şekilde kullanılmasını istemekte ve dijital dönüşümün çalışanların yararına planlanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, çalışma hayatında yaşanan sorunların derhal ele alınması gerektiğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.