İstanbul'da 100 Bin Çocuğa Sıcak Yemek Ulaştırmayı Hedefliyoruz
İstanbul Valisi Davut Gül, 100 bin çocuğa sıcak yemek ulaştırmayı amaçlayan projenin detaylarını açıkladı. Proje ile dezavantajlı çocuklara yemek desteği sağlanacak.
İstanbul'da düzenlenen "Gönülden Bir Öğün" projesinin tanıtım etkinliği, İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseri ile başladı. Tanıtımda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2025 yılına kadar İstanbul'da dezavantajlı bireylere ayırdığı 22 milyar liralık sosyal destek bütçesini vurguladı. Vali Gül, yerel ölçekte ise yaklaşık 1 ila 1,5 milyar lira kaynak oluşturacaklarını belirtti. Böylece toplumun sorunlarını kendi meseleleri olarak gördüklerini ifade etti.
20 Bin Öğrencinin Yemek İhtiyacı Karşılanacak
Vali Gül, İstanbul Valiliği tarafından 20 bin öğrencinin yemek ihtiyacının karşılanacağını açıkladı. Bu kapsamda, dezavantajlı çocuklara yönelik sıcak yemek desteği sağlanacak. Proje ile 100 bin çocuğa sıcak yemek ulaştırılması hedefleniyor. 20 bin öğrencinin yemek ihtiyacı İstanbul Valiliği tarafından, geri kalan 80 bin çocuğun ihtiyacı ise Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte karşılanacak. Gül, bu adımların çocukların karşılaştığı sorunları azaltacağını ifade etti.
Öğrencilere Aylık Destek Sağlanacak
Proje kapsamında dezavantajlı öğrencilerin hesaplarına aylık 2 bin lira yatırılacağını belirten Vali Gül, bu desteğin sadece okul kantinlerinde sıcak yemek için kullanılacağını vurguladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ailelerin gelir durumlarının kayıt altında olduğunu belirten Gül, çocuklara verilecek kartlarla yemek ihtiyaçlarının karşılanacağını açıkladı. Bu uygulama sayesinde çocukların okula devam etmesi teşvik edilecek.
Fast Food Alışkanlığının Azaltılması Hedefleniyor
Vali Gül, projenin çocukların fast food alışkanlıklarını azaltmayı ve obezite ile mücadele etmeyi amaçladığını söyledi. 2 milyon 800 bin öğrencinin içinde herhangi birinin gözden kaçırılmasının risk oluşturduğunu belirten Gül, İstanbul gibi büyük bir şehirde bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Çocukları Vakfı tarafından yürütülen projelere de değinerek, sosyal projelerin önemini vurguladı. Program, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
Etkinliğe, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, AK Parti İl Başkanı Abdullah Özdemir ve diğer protokol üyeleri katıldı. Bu tür projelerle İstanbul'daki dezavantajlı çocukların hayat kalitesini artırmayı hedefliyoruz.