Ankara'da Bakan Yerlikaya, 81 ilin valisiyle çevrim içi toplantı yaptı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 81 valinin katılımıyla gerçekleştirilen video konferans toplantısında önemli konulara değindi. Toplantıda, terörsüz Türkiye süreci, uyuşturucu ile mücadele ve trafik güvenliği gibi başlıklar ele alındı.
Bakan Yerlikaya, toplantıda ayrıca Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü ve Sahil Güvenlik Komutanı'nın da yer aldığını belirtti. Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen bu toplantıda, katılımcılarla birlikte Türkiye'nin güvenlik durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Edinilen bilgilere göre, toplantıda öncelikle terörle mücadele stratejileri üzerinde duruldu. Uyuşturucu ile mücadele konusunun da gündemde olduğu toplantıda, ilgili birimlerin çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Ayrıca, trafik güvenliği ile ilgili alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Bu toplantı, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin daha etkin bir şekilde uygulanabilmesi açısından büyük önem taşıyor.