ANKARA'da TBMM, İmralı'daki görüşmenin tutanaklarını kamuoyu ile paylaştı.
TBMM, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile yapılan İmralı görüşmesine ilişkin tutanakları resmi internet sitesinde yayımladı. 24 Kasım 2025 tarihinde gerçekleşen görüşmeye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit katıldı.
TBMM, yayımlanan tutanaklarla ilgili detayları da içeren bir açıklama yaptı. Yapılan görüşmeler, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu çerçevesinde gerçekleştirildi. Heyetin İmralı ziyaretinin ardından tutanakların özeti, komisyonda okunarak kamuoyuyla paylaşıldı. Tutanaklar, ziyaretin içeriği ve Öcalan ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi vermekte. Bu tür görüşmelerin toplumsal barış ve diyalog sürecine katkı sağlaması bekleniyor.
Görüşmenin detayları, görüşmeye katılan milletvekilleri tarafından dikkatle not alınarak resmi kayıtlara geçirildi. Bu tutanakların yayımlanması, kamuoyunda büyük bir ilgiyle karşılandı. Ziyaretin amacı ve elde edilen sonuçlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için tutanakların erişilebilir olması önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. TBMM'nin bu açıklaması, toplumda merak uyandırdı ve tartışmalara yol açtı.
Sonuç olarak, İmralı'daki görüşmelerin tutanaklarının yayımlanması, Türkiye'de devam eden barış süreçleri ve politik diyaloglar açısından önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Kamuoyu, bu tür görüşmelerin ileride nasıl bir etki yaratacağını dikkatle takip ediyor.