Yerel »

Eskişehir Odunpazarı'nda Ağaçta Kilitli Bisikletin Sepeti Çöp Kutusuna Dönüştü

Eskişehir Odunpazarı'nda bir ağaca kilitli şekilde bırakılan bisiklet, çevredeki duyarsız vatandaşlar tarafından çöp kutusu gibi kullanılmaya başlandı. Aylardır aynı noktada duran bisikletin sepeti, atıklarla dolarak çevre kirliliğinin sembolü haline geldi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki İstiklal Mahallesi, kentin en işlek noktalarından biri olarak biliniyor. Burada, aylardır bir ağaca kilitli vaziyette duran bir bisiklet, çevre kirliliğine dikkat çeken bir görüntü oluşturuyor. Bu bisiklet, çevredeki çöp kutularına rağmen, atıkların biriktiği bir sepet haline dönüştü. Duyarsız vatandaşların bıraktığı plastik su şişeleri, kağıt atıklar ve meyve suyu kutuları, bisikletin sepetinde birikerek kötü bir görüntü oluşturdu.

Çevre esnafından edinilen bilgilere göre, bu durum başlangıçta sadece 1-2 kişinin bisiklet sepetini çöp kutusu gibi kullanmasıyla başlamış. Zamanla, bu alışkanlık diğer duyarsız vatandaşlar tarafından da benimsenmiş. Dolayısıyla, bisiklet sepeti, zamanla bir çöp konteynerine dönüşmüş. Esnaf, bisikletin aylardır aynı noktada kilitli durduğunu ve çevre kirliliğinin bu süre içerisinde oluştuğunu belirtti.

Bölgede yaşayan sakinler, kaldırım üzerinde duran bisikletin sepetindeki çöp yığınını rahatsız edici buluyor. Hem hijyen açısından hem de görsel estetik yönünden kötü bir görüntü sunan bu durum, çevre halkının da dikkatini çekiyor. Bir yıldır sahipsiz kalan bu bisikletin ne olacağı ise merak konusu haline geldi. Özellikle çevre temizliği ve halk sağlığı açısından bu durumun nasıl çözüleceği herkesin kafasında soru işareti bırakıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.