Kocaeli Çayırova'da 70 Yaşındaki Aslan Delibalta 20 Saatlik Aramanın Ardından Bulundu
Kocaeli Çayırova ilçesinde kaybolan 70 yaşındaki Aslan Delibalta, 20 saat süren arama sonucunda sağ olarak bulundu.
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde, 70 yaşındaki Aslan Delibalta, evinden ayrıldıktan sonra bir daha dönmedi. Edinilen bilgilere göre, Delibalta, dün akşam saat 18.00 civarında evden çıktı ve bir süre sonra kayboldu. Ailesinin durumu fark etmesi üzerine hemen yetkililere başvuruldu. Bunun üzerine AFAD, itfaiye, jandarma, polis, Gebze Belediyesi ve Siemens arama kurtarma ekipleri, kaybolan yaşlı adamı bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.
Arama ekipleri, Delibalta’ya birkaç kez telefonla ulaşmaya çalıştı; ancak yaşlı adam, bulunduğu yerle ilgili bilgi veremedi. 20 saat süren yoğun arama çalışmalarının ardından, Aslan Delibalta, Denizli Göleti çevresinde bir vatandaş tarafından bulundu. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, Delibalta’ya ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve ardından ambulansla hastaneye kaldırdı.
Hastanede tedavi altına alınan Delibalta'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili incelemeler devam ederken, arama çalışmalarına katılan ekipler ve duyarlı vatandaşların çabaları sayesinde kayıp vatandaşın sağ olarak bulunması, ailesinde büyük bir sevinç yarattı. Bu tür olayların ardından, toplumda dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.