Diyarbakır Yenişehir'de Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın 25. Şehitlik Yıldönümü Töreni Düzenlendi
Diyarbakır'da, 24 Ocak 2001'de şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 25. yılında anıldı. Tören, saldırının gerçekleştiği Yenişehir ilçesinde yapıldı.
Diyarbakır'da, 25 yıl önce gerçekleştirilen bir saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, anma etkinliğiyle yokluğunda bir kez daha hatırlandı. 24 Ocak 2001 tarihinde şehit edilen Okkan ile birlikteki 5 silah arkadaşı, Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Bulvarı'nda düzenlenen törende anıldı. Etkinlik, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edildi. Törende, Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitler için dualar edildi.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, törende yaptığı konuşmada, Okkan ve silah arkadaşlarını şehitlik mertebesine eriştikleri noktada anmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Gökduman, ülkenin huzur ve güven ortamının, şehitler sayesinde sağlandığını vurguladı. “Merhum Emniyet Müdürümüz ve 5 kahraman meslektaşımızı şehit eden hain odaklar, bu kadim topraklar üzerine kin ve nefret tohumlarını ekmeye çalışsalar da, aziz milletimizin kahraman evlatları her zaman var olacaktır.” şeklinde konuştu.
Gökduman, ayrıca Diyarbakır halkının şehitlerini asla unutmadığını ve Ali Gaffar Okkan isminin yüzlerce çocuğa verilmesiyle bu sevgi ve saygının devam ettiğini ifade etti. Okkan, görev süresince Diyarbakır halkına devletin ve polisinin şefkatli yüzünü göstermiştir. Bu bağlamda, Diyarbakır halkının desteğiyle görevlerini ifa etme bilincinde olduklarını dile getirdi.
Törene, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tarık Hekimoğlu, çeşitli kurum müdürleri, gaziler, polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, Şehitlik Anıtı’na karanfil bıraktı. Ayrıca, bazı binaların balkonlarına ve camlarına Ali Gaffar Okkan’ın fotoğraflarının asıldığı görüldü. Anma etkinliği, toplumda birlik ve beraberlik duygusunun pekişmesine katkı sağladı.