Eğitim »

Nilüfer'de Personelin Afetlere Hazırlıklı Olması İçin Eğitim Verildi

Nilüfer Belediyesi, personelinin afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla eğitim programı düzenledi. Türkiye Belediyeler Birliği ve AKUT Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Temel Afet Bilinçlendirme Eğitimi"ne belediyenin farklı birimlerinden çok sayıda personel katıldı.

Nilüfer Belediyesi, muhtemel afetlere karşı hazırlıklı bir personel oluşturmak için kurumsal eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile iş birliği içinde "Temel Afet Bilinçlendirme Eğitimi" adı altında bir program düzenlendi. Eğitim, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi ve farklı birimlerden gelen çok sayıda personel bu etkinliğe katılım sağladı.

Eğitimde, alanında uzman AKUT Vakfı eğitmenleri tarafından deprem, yangın ve sel gibi afet türleri hakkında gerekli tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış biçimleri ve afet sonrası ilk müdahale süreçleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılara, alınması gereken önlemler ve afet durumunda sergilenmesi gereken tutumlar hakkında pratik bilgiler verildi.

Eğitime katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, afet bilincinin kurum kültürü haline gelmesinin önemine vurgu yaptı. Afetlere karşı dirençli bir şehir oluşturmanın eğitimle mümkün olduğunu belirten Karagöz, "Coğrafyamızda sıkça karşılaştığımız afetlere hazırlıklı olmak, bizim için bir seçenek değil, hayati bir zorunluluktur. Çalışanlarımızın, olası bir afet anında panik yapmadan, hem kendilerini hem de çevrelerini koruyacak doğru bilgiye sahip olmalarını sağlamak çok önemlidir. Bu tür bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.