Asayiş »

Bursa Gemlik'te "Ameliyat olacağız" yalanıyla dilencilik yapan kişiler zabıta tarafından yakalandı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde, "Ameliyat olacağız" ve "Hastanede yakınımız var" gibi ifadelerle dilencilik yapan şahıslar, zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Gemlik ilçesinde, zabıta ekipleri çarşı merkezi, alışveriş merkezi önleri ve pazar yerlerinde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimlerde, ilçe içi ve dışından gelen kişilerin, kendilerini ihtiyaç sahibi olarak tanıtarak esnaf ve vatandaşlardan yardım talep ettikleri tespit edildi. Kontroller sırasında, "Ameliyat olacağız" veya "Hastanede yakınımız var" gibi cümlelerle duygu sömürüsü yapan şahıslara kesinlikle izin verilmedi.

Denetimlerde, dilencilik yoluyla elde edilen paralar kamuya mülkiyeti geçirilmek üzere zabıta ekipleri tarafından toplandı. Bu işlem sonrasında konu encümene sunulmak üzere gerekli adımlar atıldı. Ayrıca, dilencilik yaptığı belirlenen şahıslara, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince idari para cezası uygulandı. Yetkililer, bu tür duygu sömürülerine karşı sıkı bir şekilde mücadele edileceğini belirttiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.