Şırnak ve Hakkari 2025 Yılında En Sıcak ve En Soğuk Şehirler Oldu
2025 yılı itibarıyla Şırnak en sıcak, Hakkari ise en soğuk şehir olarak kaydedildi. Ayrıca, Çanakkale Gökçeada Havalimanı, en yüksek günlük yağış miktarını ölçerek dikkat çekti.
Geçen yıl, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çeşitli şehirlerde önemli hava durumu verilerini derledi. 2025 yılı içerisinde en yüksek günlük yağış, Çanakkale’nin Gökçeada Havalimanı’nda ölçüldü. 23 Ekim tarihinde metrekareye 167 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Bu durum, bölgedeki iklim değişikliklerini gözler önüne seriyor.
2025 yılının en yüksek kar kalınlığı ise Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ovit Yaylası’nda tespit edildi. 21 Mart tarihinde burada kaydedilen kar kalınlığı 280 santimetreye ulaştı. Bu ölçüm, bölgenin kış koşullarının ne kadar sert geçtiğini gösteriyor.
Ayrıca, en yüksek rüzgar hızı da Bayburt’a bağlı Kop Kayak Merkezi’nde kaydedildi. 13 Şubat’ta burada saatte 176,4 kilometre hızla esen rüzgar, meteorolojik açıdan önemli bir veri sağladı. Bu tür yüksek rüzgar hızları, özellikle kış aylarında dikkat edilmesi gereken bir durum olarak öne çıkıyor.
Deniz suyu sıcaklıkları da bu yıl büyük değişiklikler gösterdi. En yüksek deniz suyu sıcaklığı, 24 Temmuz’da Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Yeni Liman Ana Mendirek Feneri’nde 32.2 derece olarak kaydedildi. Bu sıcaklık, yaz aylarında tatilcilerin deniz keyfini artırdı. Diğer yandan, en düşük deniz suyu sıcaklığı ise 2 Şubat’ta Artvin’in Arhavi ilçesindeki Balıkçı Barınağı Tali Mendirek Feneri’nde 6,1 derece olarak ölçüldü. Bu veriler, denizlerin iklim değişikliği üzerindeki etkilerini de gözler önüne seriyor.