Eskişehirspor, Altay Taraftarına Plaka Jestinde Bulundu
Eskişehirspor'un bu hamlesi, iki kulüp arasındaki dostluğu pekiştiren bir adım olarak değerlendirildi. Ligin ilk devresinde İzmir'deki maçta Altay yönetiminin Eskişehirspor taraftarları için uyguladığı 26 TL'lik bilet fiyatı, Eskişehirspor'un karşılık vermesiyle yeni bir boyut kazandı. Siyah-kırmızılı yönetim, hafta sonu oynanacak olan müsabaka öncesinde, Altay taraftarlarının misafir tribünü için bilet fiyatını İzmir’in plaka kodu olan 35 TL olarak belirledi.
Bu uygulama, futbol camiasında takdirle karşılandı. Her iki takımın taraftarları da bu jestten memnun kaldı ve iki camia arasındaki dostluk bağlarının güçlendiği ifade edildi. Eskişehirspor'un bu jesti, sadece bir bilet fiyatı belirlemenin ötesinde, sporun birleştirici gücünü vurgulayan önemli bir adım olarak öne çıkıyor. İki kulübün taraftarları arasında dostluk köprülerinin kurulmasına vesile olan bu tür uygulamalar, futbolun toplumsal bir etkinlik olarak nasıl birleştirici olabileceğinin güzel bir örneği oldu.
Sonuç olarak, bu tür jestler sayesinde, takımlar arasındaki rekabetin dostane bir şekilde sürdürülmesi sağlanmakta ve sporun özündeki kardeşlik ruhu yeniden hatırlatılmaktadır. Eskişehirspor ve Altay arasındaki bu dostluk örneği, diğer kulüplere de ilham kaynağı olabilir.