Sinop'ta 947 Sosyal Konutun Hak Sahipleri Kura ile Belirlendi
Sinop'ta gerçekleştirilen programda, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında inşa edilecek 947 sosyal konutun hak sahipleri kura çekimiyle belirlendi. Program, Sinop Kültür Merkezi'nde noter huzurunda gerçekleştirildi. Programda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver önemli açıklamalarda bulundu. Suver, Türkiye'nin konut hamlesi ve afetlere karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.
Suver, konuşmasında "Biz büyük bir milletiz. Tarihimizi dünya tarihinden alsak geriye bir dünya tarihi yazılamaz" diyerek, Türkiye'nin geçmişteki imparatorluklarından ve bugün karşılaştığı doğal afetlerden bahsetti. Ayrıca, 6 Şubat depreminde Adıyaman'da yaptıkları hızlı çalışmaları vurgulayarak, "İkinci hafta Adıyaman’da yeni konutların temelini atmaya başladık" dedi.
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan da programda yer alarak, "Bugün Sinop’umuz için önemli bir gündür" diyerek, konut projelerinin toplumsal hassasiyetleri gözeten bir yaklaşım olduğunu belirtti. Özarslan, devlete olan güvenin önemini vurgulayarak, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözüne atıfta bulundu.
AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ise konut projelerinin mimari ve sosyal yönlerine değinerek, "TOKİ, sosyal donatılar ile konut projelerini hayata geçiriyor" dedi. Maviş, konutların konumlandırılmasında sosyal alanların da göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.
TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk, geçmişle geleceği bütünleştiren projeler geliştirdiklerini belirterek, "Yatay mimariyi esas alan konutlar ürettik" dedi. Ayrıca, Sinop kent meydanında hayata geçirilen millet bahçesinin de önemine dikkat çekti.
Programın sonunda, protokol üyeleri butona basarak kura çekilişini başlattı. Sonuçların akşam saatlerinde noter onayının ardından e-Devlet üzerinden açıklanması bekleniyor.