Güncel »

Akdeniz’de Zirai Don Vurdu: Muz Seralarındaki Muzlar "Çöp" Oldu

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı ve Homurlu mahallelerinde etkili olan dondurucu soğuklar, muz üreticisini vurdu. Soğuktan çatlayan ve sararan tonlarca muz, hasat edilemeden dalında kaldı.

Bölgede gece saatlerinde aniden düşen hava sıcaklıkları, örtü altı tarımın merkezi olan Kazanlı ve Homurlu’da büyük hasara yol açtı. Özellikle muz seralarında meydana gelen zarar tablosu ağır.

Soğuk stresine giren meyveler, kabuklarından çatlayarak formunu kaybetti. Sararan ve dalında çürümeye başlayan ürünler ticari değerini yitirerek "çöp" statüsüne geçti.

Özellikle düşük rakımlı bu iki mahallede çok sayıda üreticinin büyük maddi kayıp yaşadığı bildiriliyor.

"Ürünler Çöpe Gidiyor"

Üreticilerden alınan bilgilere göre, tüm yıl boyunca binbir emekle yetiştirilen ürünler, soğukların etkisiyle bir gecede ziyan oldu. Üreticiler, maliyetlerin yüksekliğiyle mücadele ederken bir de doğa koşullarının vurmasıyla çaresiz kaldıklarını ifade ediyor.

Bölgedeki çiftçiler, hasar tespit çalışmalarının bir an önce yapılarak yaşadıkları kaybın hafifletilmesi için yetkililerden destek bekliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.