Bilecik Bozüyük'te Şehirlerarası Otobüslere Sivil Trafik Denetimi Gerçekleştirildi
Bilecik Bozüyük'te yapılan sivil trafik denetiminde otobüslerde güvenlik kontrolleri yapıldı. Denetimde, emniyet kemeri kullanımı, hız kuralları ve cep telefonu kullanımı gibi unsurlar kontrol edildi.
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, şehirlerarası otobüslere yönelik olarak sivil trafik denetimi düzenlendi. Bozüyük Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen bu denetim, Bozüyük-Yalova güzergâhında yer alan otobüslerde yapıldı. Denetim sırasında, sivil yolcu olarak otobüslere binen ekipler, çeşitli güvenlik önlemlerini gözlemledi.
Denetimlerde, emniyet kemeri kullanımı, hız limitleri, kırmızı ışık ihlalleri, yolcu indirme-bindirme kuralları ve seyir halindeyken cep telefonu kullanımı gibi konular üzerinde detaylı kontroller yapıldı. Bu kontrollerle birlikte, sürücülerin algılanan yakalanma riskinin artırılması hedeflendi. Bu bağlamda, denetimlerin sürücülerin trafik kurallarına daha dikkatli uymalarını sağlaması amaçlanıyor.
Bilecik İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, denetimlerin önemine dikkat çekerek, "Trafikte kural, hayatta umut demektir" ifadesini kullandı. Bu tür denetimlerin, trafik güvenliğinin artırılmasında önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Emniyet müdürlüğü, gelecekte de benzer denetimlerin devam edeceğini belirtti.