Yaşam »

Siirt'te Kadın İstihdamını Artıracak 2,5 Milyon Lira Hibe Projesi İmzalandı

Siirt'te, kadın istihdamını artırmayı ve yerel kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan 2,5 milyon lira hibe destekli bir sosyal kalkınma projesi için protokol imzalandı.

Siirt’te gerçekleştirilen törende, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın da katılımıyla, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2025 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2,5 milyon lira hibe alacak "Gelenekten Geleceğe: Siirt’te Otantik Gelişimle Ekonomik Paylaşım" projesinin protokolü imzalandı. Proje, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olup, Siirt Valiliği himayesinde yürütülecek. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığı ve Siirt Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde hayata geçirilecek olan bu proje, toplamda 12 ay sürecek.

Projenin amacı, Siirt’e özgü geleneksel üretim alanlarının eğitim, üretim ve satış odaklı bir yaklaşımla yeniden yapılandırılmasıdır. Özellikle kadınların istihdama katılımının artırılması ve Siirt’in kültürel değerlerinin sürdürülebilir bir ekonomik modele dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Siirt Tarım Müzesi alanında kurulacak atölyeler aracılığıyla, 240 kursiyerin projeden doğrudan faydalanması planlanmaktadır. Bu kapsamda, şal-şepik, Jirkan kilimi ve Siirt battaniyesi dokuma atölyeleri ile bıttım sabunu üretim atölyeleri kurulacak ve üretilen ürünlerin sergilenip satışının yapılacağı bir ofis oluşturulacaktır.

Atölyelerde kursiyerlere uygulamalı eğitimler verilecek ve düzenli, kayıtlı üretim süreçlerine katılımları sağlanacaktır. Üretilen ürünlerin doğrudan satış kanallarıyla ekonomik değere dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Vali Kızılkaya, projenin kadın istihdamını güçlendirdiğini, yerel kalkınmayı desteklediğini ve Siirt’in kültürel değerlerini geleceğe taşıyan önemli bir sosyal kalkınma çalışması olduğunu vurguladı. Ayrıca, kurumlar arası iş birliğiyle yürütülecek çalışmaların ilin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunacağına dikkat çekti. İş birliği protokolü, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, İl Millî Eğitim Müdürü İlhan Saz ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi tarafından imzalandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.