Siyaset »

Ankara'da Hakan Fidan ve Libya Savunma Bakanı Zubi, önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya Milli Birlik Hükümeti Savunma Bakanvekili Abdüsselam Zubi ile bir araya geldi. İki lider arasındaki bu görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Görüşmede, bölgesel güvenlik ve işbirliği konularının ele alındığı belirtildi.

Görüşme, Ankara'da gerçekleştirildi ve iki tarafın da ortak çıkarlarını gözeten bir çerçevede ilerlemesi hedeflendi. Bunun yanı sıra, Libya'nın güvenlik durumuna dair güncel gelişmelerin de masaya yatırıldığı ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, her iki ülkenin de güvenlik işbirliğini artırma yönünde istekli olduğu görüldü.

Libya'nın iç dinamiklerinin yanı sıra, uluslararası alanda yaşanan gelişmelerin de görüşmede önemli bir yer tuttuğu bildirildi. Bakan Fidan, bu tür görüşmelerin, iki ülkenin stratejik ortaklıklarını pekiştirmesi açısından kritik olduğunu vurguladı. Abdüsselam Zubi'nin, Libya'nın mevcut güvenlik meselelerine dair bilgi vermesi, görüşmenin kapsamını genişletti.

Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda, iki tarafın da ikili ilişkilerde ilerleme kaydedilmesi için kararlı oldukları ifade edildi. Libya'nın, Türkiye ile olan ilişkilerini geliştirme arzusu, her iki ülke için de faydalı olacaktır. Hakan Fidan, Türkiye'nin Libya'ya olan desteğinin süreceğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.