Yerel »

Tokat'ta Hayvan Pazarları 29 Ocak 2026'da Yeniden Hizmete Girecek

Tokat genelindeki hayvan pazarları, SAT-1 tipi Şap Hastalığı nedeniyle bir süre kapalı kalmıştı. Ancak hastalığın tamamen kontrol altına alınmasının ardından, 29 Ocak 2026 tarihi itibarıyla pazarların yeniden açılmasına karar verildi.

Tokat'ta, SAT-1 tipi Şap Hastalığı sebebiyle kapatılan hayvan pazarları, 15 Mayıs 2025 tarihli Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı ile kapatılmıştı. Hayvan sağlığı açısından önemli bir adım olarak değerlendirilen bu karar, hastalığın il genelinde yayılmasını önlemek amacıyla alınmıştı. Edinilen bilgilere göre, hastalığın tamamen kontrol altına alınmasıyla birlikte, 29 Ocak 2026 tarihlerinde hayvan pazarlarının yeniden açılması için gerekli tedbirler alınmış durumda.

29 Ocak 2026 tarihli Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı doğrultusunda, Tokat’taki tüm ruhsatlı hayvan pazarlarının yeniden faaliyet göstermesi planlanıyor. Bu gelişme, yerel hayvancılık sektörüne olumlu bir katkı sağlaması bekleniyor. Hayvan pazarlarının açılmasıyla birlikte üreticiler, tüketiciler ve veteriner sağlık ekipleri arasında işbirliğinin artması hedefleniyor. Tokat'taki hayvan pazarlarının yeniden açılması, hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Hayvan pazarlarının yeniden açılması ile birlikte, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir hayvan temin etmeleri sağlanacak. Ayrıca, yerel ekonominin canlanması ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin desteklenmesi amaçlanıyor. Tokat genelinde bu süreç, sağlık kontrolü ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.