Ekonomi »

Ankara'da Restoran ve Kafelerde Kuver Ücreti Uygulamasına Son Verildi

Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde kuver ücreti gibi ek ödemelerin alınmayacağını duyurdu. Tüketiciler, siparişleri dışında sadece gönüllü bahşiş verebilecek. Ayrıca, önceden sunulan kuver ürünlerinin bedeli de talep edilmeyecek. Bu düzenlemeyle daha rekabetçi bir hizmet ortamı sağlanması hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen değişiklikler ile restoran, kafe ve lokantalarda kuver ücreti alınması yasaklandı. Bu bağlamda, işletmelerin tüketicilerden servis ücreti, masa ücreti gibi ek ödemeler talep etmesi mümkün olmayacak. Tüketicilerin, sipariş verdikleri yiyecek ve içeceklerin bedeli dışında ilave ödeme yapabilmeleri yalnızca gönüllülük esasına dayalı bahşişlerle sınırlı kalacak.

Ayrıca, tüketicilere sipariş öncesinde sunulan aperatif yiyecek ve içeceklerin bedeli de talep edilmeyecek. Bu düzenleme, işletmeler arasında rekabeti artırmayı ve tüketicilere daha şeffaf bir hizmet sunmayı amaçlıyor. Yönetmelikteki değişiklik ile işletmeler, menülerinde veya fiyat listelerinde ek ücret alacaklarına dair hiçbir ifadeye yer veremeyecek. Böylece, tüketiciler yalnızca tükettikleri yiyecek ve içeceklerin bedelini ödeyerek hizmet alacaklar.

Açıklamada, bu düzenlemenin tüketicilerin, işletmeler arasında fiyat karşılaştırmasını daha kolay yapabilmesine olanak tanıyacağı ve böylece yanıltıcı uygulamaların önüne geçileceği ifade edildi. Tüketicilerin haklarının korunması ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.