Siyaset »

Erzurum'da Milletvekili Selami Altınok, Kent Konseyi'ni Ziyaret Etti

Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Kent Konseyi'ni ziyaret ederek, kentin turizm potansiyeli ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi sundu. Altınok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum'a duyduğu hassasiyeti vurguladı.

Erzurum'da gerçekleştirilen bu ziyaret, Milletvekili Selami Altınok'un Kent Konseyi ile işbirliğini artırma amacı taşıyor. Altınok, Erzurum'un tarihi, doğası ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm kenti olduğuna dikkat çekti. Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer'in liderliğindeki konseyin çalışmaları hakkında bilgi alan Altınok, bu özverili çalışmalar için Tanfer ve Yürütme Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yatırımlar ve Spor Tesisleri

Altınok, AK Parti hükümetinin 24 yıllık hizmet süresinin en önemli eserinin spor yatırımları olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum'a verdiği sözleri yerine getirdiğini belirten Altınok, 5 bin kişilik spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve 20 bin kişilik modern stadyum projelerinin yakında hayata geçeceğini aktardı. Ayrıca, bireysel sporlar için antrenman salonları yapıldığını ve yeni branşlar için salonların açıldığını vurguladı. Atlama kulelerinin tadilatının da tamamlanacağı bilgisini paylaştı.

İstihdam ve Ticaretin Canlanması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yapılan görüşmelerde, Şehit Teğmen Galip Saim Tuna Kışlası'nda Bedelli Eğitim Merkezi kurulması ve Komando Tugay Komutanlığı'nın Erzurum'da oluşturulması gibi konular gündeme geldi. Altınok, bu tür büyük bir askeri birliğin şehirde konuşlanmasının istihdam ve ticareti canlandıracağını belirtti. Bakan Güler'in Erzurum'a sahip çıktığını, projelerin kısa süre içinde hayata geçirileceğini vurguladı.

Tarımsal Üretim ve Yeni Projeler

Erzurum'daki tarımsal üretimi artırmak için yeni projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Altınok, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasını ve bu alanda yapılacak yatırımları duyurdu. Ayrıca, suni tohumlama yoluyla etçi ırk melezi besilik hayvan üretiminin teşvik edileceğini de sözlerine ekledi.

Kongre Binası ve Kültürel Miras

Milletvekili Altınok, tarihi Kongre Binası'nın yıkımı ile ilgili olarak kamuoyunda oluşan endişelere de değindi. Bu binanın Erzurum'un ortak hafızasında özel bir yeri olduğunu belirten Altınok, modern güçlendirme yöntemleriyle korunması gerektiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan görüşmeler neticesinde, binanın aslına uygun bir şekilde restore edileceği müjdesini verdi. Altınok, bu süreçte halkın duyarlılığını ve desteğini beklediğini ifade etti.

Son olarak, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Altınok'un ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Tanfer, Kent Konseyi'nin sürdürülen faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi vererek, şehrin geleceği için yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı. Ziyaret anısına Altınok'a bir hat tablosu hediye edilirken, gazeteci Cem Bakırcı da Altınok'un kayak yaparken çekilmiş fotoğrafını hediye etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.