Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Gazze'deki bir çocuğun şehadet öyküsünü ele alan filmi izledi.
Eskişehir'de düzenlenen özel gösterimde, Vali Yılmaz, filmin Gazze'de yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdiğini belirtti. Yılmaz, çocuk ve kadınların hedef alındığı katliamların büyük bir vahşet olduğunu ifade ederek, bu tür olayların insanlık için derin bir utanç kaynağı olduğunu vurguladı. Filmin ardından Yılmaz, sosyal medya üzerinden de düşüncelerini paylaştı.
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Hind Rajab’ın Sesi" adlı filmin özel gösterimini izledi. Bu film, Gazze'deki bir çocuğun şehadet öyküsünü konu alarak, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Vali Yılmaz, gösterim sonrası yaptığı açıklamada, filmin Gazze'deki olayları tüm gerçekliğiyle yansıttığını belirtti. Yılmaz, insanlık adına üzücü olan bu durumların bir daha yaşanmaması gerektiğini ifade etti.
Vali Yılmaz, Gazze'de yaşanan katliamların çocuk ve kadın ayrımı gözetmeden gerçekleştiğini vurgulayarak, bu olayların büyük bir vahşet olduğunu söyledi. Yılmaz, günümüzde hâlâ böyle trajik olayların yaşanmasını son derece üzücü bulduğunu dile getirdi. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ise, "İsrail’in uyguladığı soykırımı, zulmü bir kez daha yüreğimizde derinden hissettik. Allah soykırımcı İsrail’i kahru perişan eylesin" ifadelerini kullandı.
Bu tür etkinlikler, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve bu olaylara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenleniyor. Vali Yılmaz, yaptığı açıklamalarla bu trajedinin unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, insanların bu konularda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Gelecekte benzer olayların yaşanmaması için mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, toplumun her kesiminin bu konularda sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.