Siyaset »

Ankara'da Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Türk tarafının rızasının alınmamasını eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı, BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması sırasında Kıbrıs Türk tarafının onayının alınmamasının, BM’nin uygulama ve ilkelerine aykırı olduğunu belirtti. Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada’daki iki devletin iş birliği ile mümkün olacağına dikkat çekildi.

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi’ni, Ada’daki iki komşu devletin refahı için bir geleceğin oluşturulması konusunda davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, çözümün iki devletin bir arada varlığı ile sağlanabileceği vurgulandı. Bu bağlamda, uluslararası topluma ve BM Güvenlik Konseyi’ne Kıbrıslı Türklerin egemen eşitlik haklarının tanınması gerektiği hatırlatıldı. Açıklamada, iki devletin iş birliği ile bölgesel istikrar ve kalkınmanın sağlanabileceği ifade edildi. Kıbrıs’ın geleceği için önemli olan bu gerçeğin kabul edilmesi gerektiği vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.